ទឹកកកនៅទ្វីបអង់តាក់ទិចបានធ្លាក់ចុះដល់កម្រិតទាបបំផុតក្នុងឆ្នាំនេះ ប៉ុន្តែអ្នកជំនាញមិនទាន់អាចបញ្ជាក់ច្បាស់លាស់ថាជាប់ពាក់ព័ន្ធទៅនឹងការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ។ អ្នកជំនាញឧតុនិយមនិងអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រជាង ៦០ នាក់មកពីជុំវិញពិភពលោកកំពុងរៀបចំកិច្ចប្រជុំរយៈពេលមួយសប្តាហ៍ដើម្បីយល់ពីការផ្លាស់ប្តូរទឹកកកសមុទ្រនៅលើទ្វីបទឹកកក។

សូមរំលឹកថា កម្រិតគ្របដណ្តប់នៃទឹកកកបានថយចុះមកនៅត្រឹមតែជាង២គីឡូម៉ែត្រការ៉េប៉ុណ្ណោះ​កាលពីខែមីនា ហើយវាជាចំនួនថយចុះគួរឱ្យកត់សំគាល់បំផុតមួយតាំងពីឆ្នាំ​១៩៧៩មក ខណៈ​ដែល​កាល​ពី៣ឆ្នាំមុនកម្រិតគ្របដណ្តប់មានរហូតដល់ជាង២០គូឡូម៉ែត្រការ៉ែ។

អ្នកជំនាញការស្រាវជ្រាវនៅទ្វីបអង់តាក់ទិច បានលើកឡើងពីមូលហេតុដែលធ្វើឱ្យទឹកកកនៅតំបន់បូល​រលាយគឺដោយសារតែកម្រិតកំដៅបានកើនឡើងដែលធ្វើឱ្យកម្រិតនៃការរលាយបានកើនឡើងដំណាលគ្នាដែរ ប៉ុន្តែពួកអ្នកវិទ្យាសាស្ត្រនៅទ្វីបអង់តាកមិនទាន់ហ៊ានបញ្ជាក់ថា ការរលាយទឹកកនៅ​តំបន់​អង់តាក់​ទិច​នេះដោយសារតែមូលហេតុការប្រែប្រួលអាកាសធាតុ ឬក៏យ៉ាងណានោះទេ៕

ប្រភព៖ https://www.theguardian.com/world/2017/sep/26/antarctic-sea-ice-levels-hit-record-low-but-experts-are-not-sure-why

ព័ត៌មានបន្ថែម

រដ្ឋបាលថ្នាក់ក្រោមជាតិចូលរួមបំពេញតួនាទី និងការទទួលខុសត្រូវក្នុងការពង្រឹងភាពស្អាតនិងការគ្រប់គ្រងធនធានធម្មជាតិ
ថ្ងៃ ពុធ, 29 តុលា, 2025 រដ្ឋបាលថ្នាក់ក្រោមជាតិចូលរួមបំពេញតួនាទី និងការទទួលខុសត្រូវក្នុងការពង្រឹងភាពស្អាតនិងការគ្រប់គ្រងធនធានធម្មជាតិ
ក្រុមហ៊ុន Tropical Fruit Asia (Cambodia) Co., Ltd ត្រូវបានរកឃើញបានល្មើសច្បាប់បរិស្ថាន ដោយធ្វើការដឹកជញ្ជូននិងបោះចោលសំរាមផ្តេសផ្តាស
ថ្ងៃ អង្គារ, 28 តុលា, 2025 ក្រុមហ៊ុន Tropical Fruit Asia (Cambodia) Co., Ltd ត្រូវបានរកឃើញបានល្មើសច្បាប់បរិស្ថាន ដោយធ្វើការដឹកជញ្ជូននិងបោះចោលសំរាមផ្តេសផ្តាស
ក្រសួងបរិស្ថានអនុញ្ញាតឱ្យក្រុមហ៊ុន CAMBODIAN NOBLE TASTE FOOD CO., LTD. ដំណើរការផលិតកម្មឡើងវិញជាបណ្តោះអាសន្ន បន្ទាប់ពីបានអនុវត្តវិធានការច្បាប់និងឈប់បញ្ចេញសំណល់រាវបំពុលព្រែកសង្កែ
ថ្ងៃ អង្គារ, 28 តុលា, 2025 ក្រសួងបរិស្ថានអនុញ្ញាតឱ្យក្រុមហ៊ុន CAMBODIAN NOBLE TASTE FOOD CO., LTD. ដំណើរការផលិតកម្មឡើងវិញជាបណ្តោះអាសន្ន បន្ទាប់ពីបានអនុវត្តវិធានការច្បាប់និងឈប់បញ្ចេញសំណល់រាវបំពុលព្រែកសង្កែ